Mustantuulen Tuulen Viemää


"Tuisku" tuli mun luo etsimään uutta kotia reilu viikko sitten. Entinen sijoitusperhe ei jaksanut enään koiraa hoitaa kun perheeseen syntyi uusi vauva. Ikäväkseni huomasin heti Tuiskusta että sekä sen fyysinen että henkinen kunto oli kamalassa jamassa :( Koira oli todella stressaantunut sekä väsynyt. Stressi ilmeni mm sillä ettei Tuisku "kyennyt"suoriutumaan esim tarpeiden tekemisestä pitkässä liinassakaan. Joten, eikun opettelemaan uusia rutiineja.
Tuisku sai kotiutua kaikessa rauhassa pari ekaa päivää,koitettiin saada koira rentoutumaan liikunnan kautta ja siinä jopa onnistuttiinkin, nyt on nimittäin löytynyt jo jonkinlainen rutiini tarpeiden tekemisellekkin :)
Huomasin myös heti kun Tuisku tuli että se on varsin pidättyväinen ja epäluuloinen uusia asioita ja ihmisiä kohtaan, ei kuitenkaan missään nimessä aggressiivinen.
Joten kun lähdettiin sunnuntaina katsomaan IPOn MM-karsintoja, eikun koira mukaan ja ihmisten ilmoille, jossa sitä ei ilmeisesti ole juuri käytetty. Tuisku meni täysin paniikkiin ihmisten keskellä :( Uskon kuitenkin että kouluttamalla ja kärsivällisyydellä tuonkin puolen saa kuntoon :)
Nyt Tuisku on oppinut luottamaan meihin, on hyvin iloinen ja kiltti. Rakastaa rapsutuksia ja ottaa kontaktia todella hyvin. Tuisku ei myöskään ole mikään "remmirähjä" ja hihnassa nätisti kulkeminenkin onnistuu. Tuisku osaa myös olla yksin, ei ulise eikä tee pahojaan.
Tuisku tarvitsee rauhallisen loppuelämän kodin jossa sille on runsaasti aikaa ja kärsivällisyyttä. Siitä saa kivan lenkkikaverin ja varmasti mitä parhaimman ystävän. Luulen että Tuisku myös nauttisi yhdessä tekemisestä, kuten agilitystä/Toko:sta. Ihan heti sitä ei kannata näyttelyihin ilmoitella vaikka kaunis koira onkin, sillä kuten aiemmin jo mainitsin, se on säikkynä uusissa paikoissa ja tilanteissa , joten niitä tarvitsee rauhassa opetella.
Yhteydenotot : Tiia p. 046-881 9060 tai kennel.wtb@gmail.com
Tuisku KoiraNet:issä

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

EE JMVA EEJV-18 EEV-18 BALTJV-18 TLNW-19 BALTV-20 S.R. TAIKATALVEN KISSING THE SKY X TLNW-20 FIGARON TRES JOLIE

Uutta kotia etsii